Volgen per email

donderdag 16 april 2009

Cursus 23 dingen

Wat een aanrader, die cursus 23 dingen!

Donna, Marianne Ton en ik hebben de afgelopen 3 maanden via de Zebi de cursus 23dingen gedaan en hebben allemaal heel veel geleerd over veel Web 2.0 mogelijkheden. Als je wilt weten wat er allemaal aan bod komt kijk dan op 23dingen.nl, dan krijg je een idee.

Als je het via de Zebi doet is het allemal toegespitst op het bibliotheekwezen, wat natuurlijk heel veel raakvlakken heeft met de mediatheek. Bovendien krijg je dan tips en stimulering van een aantal begeleiders, bij wie je ook met al je vragen terecht kan.
Je moet er wel rekening mee houden dat het je ca. 4 uur per week werk kost, en dat je zelf de discipline op moet brengen om dat te doen, maar je krijgt er dan ook een hoop voor terug.
Het feit alleen al dat ik nu mijn studerendekinderen kan wijzen op veel handiger mogelijkheden om samen een werkstuk te maken via Google docs of een wiki, en ik wél weet heb van Last.fm en mijn muziekminnende dochter niet, is al iets om helemaal blij van te worden!

Dus probeer je leiding ervan te overtuigen dat het bepaald een goede investering is als ze je deze cursus laten doen. Als mediathecaris moeten we toch weten wat er allemaal "te koop" is op het Web, waar onze klanten mee bezig zijn en hoe wij daarop in kunnen spelen binnen de mediatheek en media vaardigheden kunnen helpen aanleren?

Liesbeth

4 opmerkingen:

 1. Hi Liesbeth,
  Ja super, de meeste van de 23 dingen. Wat mij betreft springt Delicious er helemaal uit. Gebruik dat bijna dagelijks. Jullie blogs zijn ook echt de moeite van het lezen waard, heel stimulerend!
  Willen jullie je blog adressen misschien kenbaar maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Juul,

  Zou wel kunnen, maar hoeveel ik er nu nog bij ga zetten is wel de vraag...!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Liesbeth, Donna en Marian,

  Jullie waren de echte voorlopers goed hoor. Inmiddels is ook 23 dingen voor het onderwijs ontwikkeld. Hoe dat straks wordt aangeboden is nog niet duidelijk maar ik houd jullie op de hoogte

  Hartelijke groeten

  Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze week ben ik benaderd door een docent economie om wat ondersteuning te geven bij het gebruik van een blog en een wiki bij een project die zij samen gaan doen met de ZB. De docent had iemand van de ZB gesproken die hem erop wees dat ik de cursus 23dingen net had gedaan. Geweldig dat de school meteen kan zien wat hun 'return on investment' kan zijn! Ook geweldig dat de collega's van de ZB op deze manier een stimulans zijn voor de rol van mediathecarissen op de scholen!

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.