Volgen per email

dinsdag 14 december 2010

Online community voor lezend Nederland

Collega's


Uit de vakliteratuur het volgende:

NBD/Biblion is gestart met een nieuwe website. De Boekensalon: Deze biedt 365 Dagen per jaar, 24 uur per dag toegang tot nieuws over boeken, acties, tips, informatie over schrijvers etc.

Je kunt je eigen profiel aanmaken en op basis hiervan met anderen van gedachten wisselen over wat je leest, zoeken naar boeken, recensies en je eigen bibliotheek uploaden.


Voor smartphones hebben ze onlangs een nieuwe applicatie op de markt gebracht waarmee je titelgegevens van een boek kunt opvragen.

De app werkt op iPhones die gebruik maken van Android het mobiele platform van Google. Door de barcode op het boek te scannen of handmatig in te voegen krijg je de titeldetails, afbeelding van de omslag, titel, auteur, jaar van uitgave en de aanschafrecensie. Gevonden titels kun je toevoegen aan je favorietenlijst, doorplaatsen naar je eigen Hyves of Facebook pagina, je e-mailadres etc. Via een kaartje wordt de dichtstbijzijnde bibliotheek aangegeven. In de toekomst kan ook bekeken worden of de bibliotheek het boek heeft en kun je het reserveren.


De app is hier te vinden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.