Volgen per email

maandag 2 april 2012

Verhalenwedstrijd voor docenten

Docenten worden opgeroepen een verhaal in te sturen. Zie hier de info:


Beste collega’s,Als partner van Kidsweek hebben we de afgelopen jaren boekenpakketten verkocht van de Kidsweekbibliotheek. De voorraad is op en we komen nu met een nieuw initiatief om het lezen van fictie in de klas te bevorderen.

Dit najaar gaat BruutTAAL een bundel met korte verhalen uitgeven. Korte verhalen zijn bij uitstek geschikt om de literaire competentie te ontwikkelen. Nu stappen kinderen vaak rechtstreeks van Carry S in de derde naar Harry M in de vierde, een sprong die wel moet eindigen in een doodsmak. Klassikaal lezen en het bespreken van wat je gelezen hebt, helpt je lezerkwaliteit snel vooruit. Korte verhalen zorgen voor een kennismaking met veel verschillende genres, stijlen en werelden.De verhalen zijn er overigens nog niet, daar hebben we jullie voor nodig.

Schrijf een verhaal voor deze bundel. Je kent de doelgroep (MHV onderbouw) en je snapt hoe een verhaal kan werken.

We maken er een wedstrijd van: de beste verhalen worden gepubliceerd.

En om de wedstrijd nog spannender te maken, wijst de jury ook nog een hoofdwinnaar aan: deze opent straks met haar (m/v) verhaal de bundel én ontvangt een klassenset.

We zijn er enorm trots op dat Max Verbeek (onder andere van: Literaire Wereld, En nu over jeugdliteratuur, Leesgoed en Jeugdliteratuur in de praktijk) in de jury plaatsneemt.

In de lerarenkamer van BruutTAAL vind je de details van de schrijfwedstrijd KOM OP met je VERHAAL.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.