Volgen per email

vrijdag 12 april 2013

Weddenschap in 2013

Bericht van Stichting Lezen
Ook in 2013-2014 gaat De Weddenschap van start. De doelgroep van deze vmbo-leescampagne wordt komend jaar uitgebreid. Richtten we ons in voorgaande jaren op vmbo 3/4, in het komende schooljaar is De Weddenschap bedoeld voor leerlingen (en docenten) in alle klassen van het vmbo en mbo. Vanuit het mbo bereiken ons steeds vaker berichten van docenten Nederlands die ‘iets’ willen met vrij lezen. Afgezien van bepaalde opleidingen hebben mbo-opleidingen geen vrij lezen in het curriculum. Voor Stichting Lezen en bibliotheken dus een lastig bereikbare doelgroep. De Weddenschap is echter een laagdrempelig concept dat eenvoudig is te gebruiken in het mbo.

3 BN’ers dagen leerlingen uit in 6 maanden 3 boeken te lezen. Wie dat voor elkaar krijgt, kan een prijs winnen. We zullen komend jaar meer inzetten op lezen voor De Weddenschap in klassenverband. De BN’ers fungeren weliswaar als boegbeeld van de campagne, de ‘echte’ weddenschap zal meer plaatsvinden op klassen- en schoolniveau. 
Er komt ook een lesbrief voor scholen en bibliotheken.

Men richt zich dit jaar ook op het MBO. 


Komend jaar zijn de volgende BN’ers boegbeeld van De Weddenschap: Stacey Rookhuizen (bekende tv-persoonlijkheid, o.a. als jurylid van X-Factor en The Next Pop Talent), Mamoun Elyounoussi (acteur uit o.a. Pizzamaffia en (vroeger) Polleke (hij was Mimoun)) en Pierre Wind (de onstuitbare Haagse kok). Stacey gaat lezen: Style Yourself, Showbizzkiss (Slash-reeks) en Een jaar offline (verschijnt september 2013); Mamoun gaat lezen: De jongen die vliegtuigen jatte, Bad boys for life en Iedereen krijgt klappen. Wat Pierre gaat lezen is op dit moment nog niet bekend.

De Weddenschap start komend schooljaar op woensdag 18 september 2013 en eindigt op woensdag 19 maart 2014.
Naast de website www.deweddenschap.nl  is De Weddenschap te volgen op Facebook:https://www.facebook.com/DeWeddenschap?ref=hl (voor leerlingen) en https://www.facebook.com/groups/LezeninhetVMBO/(voor docenten en bibliotheekmedewerkers, met berichten over lezen in het vmbo in het algemeen). En De Weddenschap zit ook op Twitter: @DeWeddenschap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.