Volgen per email

dinsdag 11 juni 2013

Nieuws Nederland leest


Informatie van stichting kezen:
In november lezen we tijdens Nederland Leest allemaal Erik of het klein insectenboek van Godfried Bomans. Het boek vertelt het verhaal van Erik Pinksterblom die op een nacht het schilderij Wollewei boven zijn bed instapt en in de wereld van de insecten terecht komt. Daar merkt hij dat het verschil tussen insecten en mensen niet zo groot is. De lofredenaar in 2013 is Midas Dekkers.

Tot uiterlijk 27 juni kunt u contact opnemen met de plaatselijke bibliotheek om scholierenpockets te bestellen. (Dat is anders dan in de brochure Lezen in de klas staat vermeld.)

Ook als u wilt deelnemen aan Nederland Leest Live! richt u zich tot de plaatselijke bibliotheek. Nederland Leest Live! is een landelijk interactief uitgezonden schrijversbezoek. Op http://www.boekenweek.nl/school/boekenweek_live.html kunt u de vorige uitzending  in de Live!-serie bekijken (Boekenweek Live!).  

Op 20 augustus gaat de scholierenwebsite bij Nederland Leest online, met veel extra informatie over het boek.

Een schematisch overzicht van de educatieve activiteiten rond Nederland Leest vindt u op de onderwijswebsite van CPNB: http://web.cpnb.nl/cpnb/index.vm?pagina=457%20 .Daar wordt ook de handleiding bij Nederland Leest Live! gepubliceerd.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.