Volgen per email

dinsdag 24 september 2013

Collectievorming ten behoeve van de mediatheek

NBD Biblion verzorgt al sinds jaar en dag de wekelijkse aanschafinformatie voor de openbare bibliotheken in Nederland. 
Voorheen kon het onderwijs ook een abonnement nemen op de zgn "Onderwijsrecencies".
Een groep specialisten selecteerden uit het enorme aanbod nieuwe titels en herdrukken, geschikte materialen voor het onderwijs.

Ik was verheugd te zien dat de NBD de prijzige Onderwijsrecensies heeft gelaten voor wat het is, en deze waardevolle selecties toegankelijk te maken voor iedereen en daarbij ook de mogelijkheid om de boeken kastklaar te leveren.

Hiervoor is de website www.boekenopschool.nl onlangs gelanceerd.
De site bevat een grote selectie boeken die geschikt zijn voor het onderwijs.De eerste bestelling boeken werd persoonlijk bezorgd door Ferdy Vermeulen aan Janine Halewijn van het Isendoorn college.
Geen versleten boeken meer op school
Op www.boekenopschool.nl staat een grote selectie van boeken die geschikt zijn voor het onderwijs. Samengesteld door een team van onderwijsexperts. De boeken zijn ingedeeld op niveau, categorie en thema. Naast de handige zoekfuncties biedt de website een recensie bij elk boek. Ook zijn er advies- en themalijsten en speciale aanbiedingen. De komende maanden zal de selectie uitbreiden met steeds meer thema’s en boeken voor zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs.


Lange levensduur
Scholen maken nu regelmatig nog gebruik van ‘gewone’ boeken. Deze lijken aantrekkelijker in aanschaf. Deze boeken verslijten echter sneller, moeten vaker vervangen worden en zijn daarom uiteindelijk duurder. De sterke (ingebonden) boeken van Boekenopschool.nl gaan jarenlang mee en blijven mooi, ook bij intensief gebruik. Deze boeken zorgen op de lange termijn voor een kostenbesparing.
 

Boekenopschool.nl biedt:
Standaard 5% korting voor scholen
Inclusief € 2,85 bindkosten, voor een bibliotheekboek met lange levensduur
Gratis verzending binnen Nederland
1 jaar garantie op de (ingebonden) boeken
Gemakkelijk zoeken op niveau, categorie en thema
Advieslijsten en recensies


Bron:http://www.nbdbiblion.nl/nieuws/2013/nbd-biblion-lanceert-nieuwe-website-voor-het-onderwijs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.