Volgen per email

dinsdag 5 november 2013 Aanwinsten OBD


Een boek uit de Young Adult Portretreeks. De wereld van de 16-jarige Siska wordt helemaal op haar kop gezet als ze een nieuwe, jonge leraar Engels krijgt. Wat begint als een onschuldige fantasie, groeit uit een relatie tussen een minderjarige leerlinge en leraar.
Een vlot en beeldend (…) geschreven verhaal dat makkelijk weg leest. Vanaf 15 jaar.
 In viervoud te leen bij de OBD


De recensies over dit debuut liegen er niet om en zijn stuk voor stuk lovend over dit debuut van Ellen van Velzen. “Een betoverend debuut in de traditie van de grote vertellers”;  “Een opvallend debuut dat schreeuwt om een verfilming”. Een fantasy waarin geen clichés voorbijkomen, maar waarin een betoverend, origineel beeld opgeroepen wordt. Geen Potter-tovenarij, maar de magie van oud, mysterieus volksgeloof, die eerder doet denken aan de ‘Juniper’-trilogie van Monica Furlong.  Vanaf 12 jaar.
In zesvoud te leen bij de OBD
Een spannend boek dat je in één ruk wilt uitlezen . Met overtuiging heeft Mirjam Mous een naïeve en eigenwijze zestienjarige jongen weten neer te zetten, die blind van verliefdheid de ene stommiteit na de andere begaat. Deze  Fin heeft het gevoel dat hij in een slechte film is beland. In plaats van de vakantie die hij voor ogen had bevindt de hoofdrolspeler zich in een Spaanse politiecel. Hij wordt verdacht van moord. De titel geeft al aan dat er een spelletje met Fin wordt gespeeld maar toch blijft het  boeien: je wilt precies weten wie de regels van het spel overtreedt en natuurlijk ook wie de uiteindelijke winnaar is. Vanaf 15 jaar.
In achtvoud te leen bij de OBD

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.