Volgen per email

maandag 25 november 2013Vakcommunity Nederlands

 Waarschijnlijk zijn alle docenten Nederlands en iedere schoolmediathecaris lid van deze vakcommunity maar toch wil ik hem even onder de aandacht brengen voor het geval dat…
Er is namelijk een schat aan informatie te vinden en veel zinvols te bekijken.

Zo is er begin november een mededeling geplaatst door Stichting Bulkboek Literaire Klassieken dat er 30 klassieke werken voor een gering bedrag te downloaden zijn voor op de Ipad.
Daarmee is mogelijk direct antwoord op de vraag gegeven hoe/waar je je klassieken kan vervangen.

Het heeft iets tegengestelds natuurlijk om Elckerlyc op een modern medium als Ipad te lezen (wees nu eerlijk: lezen van onze vroeg-eeuwse literatuur (tot voorgaand millennium)  kan toch het best ervaren worden in uitgaven die bijna uit elkaar vallen, met bladderend en vergeeld papier en zó geuren naar vroeger dat stap naar identificatie al met groot gemak gemaakt is…. Dát is nu leesbeleving!), maar een oplossing kan het wel zijn.

Er wordt ook verslag gedaan van de pilot “Er was eens” die met 7 vmbo scholen van start is gegaan. Er Was Eens is een verhalenwedstrijd waarbij leerlingen 2 vmbo in groepsverband, mbv rolmodellen uit diverse disciplines hun eigen verhaal maken.
Hiervoor lezen zij boeken als inspiratiebron voor hun eigen verhaal en vertellen dat in vorm van dans, theater, film of andere vorm.


Tot slot is er de Nieuwsbrief van de Jonge Jury te lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.