Volgen per email

dinsdag 28 januari 2014Aanwinsten OBD


Een spannend  reis – en avonturenverhaal van een jongen die naar  de Amazone in Peru afreist om een geneesmiddel te vinden voor zijn opa die het levensbedreigende comavirus blijkt te hebben.    Spelenderwijs wordt informatie gegeven over de riten en gebruiken van de indianen. De ruime bladspiegel maakt het prettig leesbaar voor leerlingen die wat minder graag lezen. Vanaf ca. 12

In zesvoud aanwezig bij de OBD

De moeder van Madelief hoort dat ze terminale kanker heeft. Een klap voor het hele gezin. Madelief begint een digitaal dagboek om haar woede en verdriet te verwerken.  Een eigentijds ik-verhaal  van geringe omvang, gedoseerd in korte dagboekhoofdstukken en lineaire verhaallijn. Knap hoe van Abeelen  in een kort lineair verhaal en eenvoudige woorden op innemende wijze een ingrijpende thuissituatie belicht Zeer geschikt voor jongeren vanaf ca. 12 jaar met een beperkte leeservaring. 

In zesvoud aanwezig bij de OBD

Nog een  uitgave voor moeilijke lezers in door Fenna de Vries. Ze schrijft een spannend verhaal rond een danswedstrijd op een cruiseschip dat kapseis maakt.. Rustige bladspiegel. Vanaf ca. 13 jaar.

In viervoud aanwezig bij de OBD

Een modern en bijzonder sprookje dat jong en oud ontroert en lang in het hoofd blijft hangen. Een sprookje over een prinses die geboren wordt op de dag dat het koninkrijk van haar ouders ten onder gaat. De zee verwoest het hele koninkrijk, haar ouders kunnen slechts op het nippertje ontsnappen. De prinses kan door muren heen kijken en in de toekomst zien. Ze houdt niet van de grond. Daarom loopt ze altijd op stelten en woont in een hoge boomhut... De mooie schrijfstijl van Paul Verrept is prachtig en beeldend.

In viervoud aanwezig bij de OBD

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.