Volgen per email

donderdag 6 maart 2014

Literaire Tocht met auteur Raoul de Jong


In samenwerking met de Zeeuwse Bibliotheek organiseert Switch in de periode 19 t/m 23 mei 2014 weer de Literaire Tocht op scholen voor voortgezet- en beroepsonderwijs in Zeeland. 

De activiteit vindt plaats in het kader van Four Freedoms, door het jaar heen (voorheen Maand van de Vrijheid).

Literaire Tocht 

Tijdens de Literaire Tocht wordt op een aansprekende manier aandacht geschonken aan thema’s als vrijheid, verdraagzaamheid en cross-culture verscheidenheid. Met dit doel is de jonge auteur Raoul de Jong uitgenodigd om een novelle te schrijven, die in beheer van Switch wordt uitgegeven.

De Jong over zijn bijdrage: “Wat ik wil schrijven is een manifest voor de dromer. We denken dat we vrij zijn, maar als je kijkt naar de werkelijkheid volgen de meeste van ons hetzelfde levenspad, eten hetzelfde eten, dragen dezelfde kleren, streven dezelfde doelen na. Niet perse omdat het ons zo gelukkig maakt, maar omdat iedereen dat doet, omdat we denken dat het niet anders kan. Maar wat is vrijheid eigenlijk? Hoe vullen we onze vrijheid in? En hoe kan het dan dat onze vrijheid ten koste lijkt te gaan van de planeet? Wat ik zag in mijn reizen door Europa, Afrika en China gebruik ik om deze vragen te onderzoeken.”

Presentatie door Raoel de Jong

Raoul de Jong (Rotterdam, 1984) is auteur, danser en levensgenieter. Hij reisde op zijn negentiende vier maanden in zijn eentje door Afrika. Op zijn eenentwintigste overleefde hij drie maanden in New York met vijftig dollar op zak. Hij schreef columns voor NRC Handelsblad, IS en Het Parool. Hij publiceerde vijf boeken: De grootsheid van het al, Het leven is verschrikkulluk!, It’s Amaaazing, Miracoloso en Stinknegers. Voor het laatste boek kreeg hij de Dick Scherpenzeelprijs.

Raoul kiest voor een multimediale voordracht tijdens de Literaire Tocht, met name bestemd voor leerlingen van de bovenbouw van het voortgezet onderwijs en voor het middelbaarberoepsonderwijs niveau 3 en 4. Aansluiting is er o.a. met vakken als Nederlands, maatschappijleer, levensbeschouwing, filosofie en burgerschap.
Per dag kan Raoul twee lezingen geven. Alle leerlingen die de lezing bijwonen, ontvangen naderhand gratis de novelle.


De kosten? GRATIS!!!

Dankzij subsidie van de Provincie Zeeland zijn er aan de auteursbezoeken aan uw school geen kosten verbonden. Het enige dat Switch van jullie vraagt, is een goede voorbereiding. Na aanmelding bij de Literaire Tocht ontvang je aanvullende informatie over de schrijver en de novelle. Bovendien ontvang je ter voorbereiding op het bezoek een digitale versie van de uitgave.


Aanmelden

Door middel van (volledig ingevulde) aanmeldformulier kun je je school aanmelden z.s.m. doch vóór 1 april 2014 van u retour.  Er wordt een bevestiging van de komst van de auteur gestuurd.
Het aantal scholen/klassen dat kan deelnemen is beperkt, dus teken tijdig in zodat u zeker bent van deelname.

Vergeet niet je mobiele telefoonnummer op het aanmeldingsformulier vermelden.Dit vergoot de bereikbaarheid en maakt het consultent Imke Elstak van Switch mogelijk om efficiënt en effectief de planning rond te maken.

Voor informatie kun je contact opnemen met Imke Elstak:
Tel:                  0113 - 250051
Email:              i.elstak@maakdeswitch.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.