Volgen per email

donderdag 30 augustus 2012

Schoolbieb stopt definitief

Stichting Bibliotheek.nl laat weten dat op 1 januari 2013 Schoolbieb.nl definitief uit de lucht gaat.
De informatie op Schoolbieb.nl is niet meer actueel, zo stelt Bibliotheek.nl.  De site wordt nog tot 1 januari 2013 in de lucht gehouden omdat BNL nog geen vervangend onderwijsaanbod heeft.

Eerder kondigde Bibliotheek.nl al aan dat Schoolbieb.nl afgebouwd zou gaan worden. Begin vorig jaar was er nog sprake van een doorstart in de vorm van een 'nieuw Schoolbieb.nl'. In november 2011 besloot Bibliotheek.nl echter alsnog de ontwikkeling van dit nieuwe Schoolbieb.nl te beëindigen.

De bruikbare content van Schoolbieb.nl wordt overgezet naar de Digital Content Repository (DCR), om te kunnen worden gebruikt in het kader van het nieuwe dienstenaanbod voor het onderwijs, de Bibliotheek op school. Ook bij de widgets die voor het onderwijs worden ontwikkeld, wordt waar mogelijk gebruik gemaakt van de content van Schoolbieb.nl.
Op de website www.bibliotheek.nl komt in december (streefdatum: Bibliotheektweedaagse) zowel een ingang jeugd als een ingang onderwijs, waar de dan beschikbare widgets worden geplaatst. Voorbeelden van widgets in ontwikkeling zijn: digitale prentenboeken, hoorcolleges betacanon en informatiearrangementen. De eerste widget met interactieve animaties wordt in september opgeleverd, aldus Bibliotheek.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.